Gratis boek ’200 jaar kaarten maken in beeld’

200-jaar-kaarten-maken

Krijg het boek in de maanden januari, februari en maart gratis bij een training van GemeenteCollege.

Bijvoorbeeld bij de training toezichthouder (civiele techniek) 26 januari & 9 februari in Helmond of projectmatig werken 31 januari & 14 februari in Arnhem. Of kijk voor al onze trainingen in het 1e kwartaal van 2017 in onze agenda. Ook kunnen wij op verzoek een training in uw regio verzorgen, voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

200 jaar kaarten maken in beeld

Veel cartografische informatie en een dubbelatlas in één band. Het boek bestaat uit een algemeen informatief gedeelte van ca. 60 pagina’s en een dubbelatlas gedeelte van ca. 60 pagina’s Zeer informatief De atlas bevat 120 bladzijden en heeft een formaat van 22×32 cm. Het informatieve gedeelte bevat 5 hoofdstukken. In deze hoofdstukken wordt ingegaan op het kaarten maken en samenstellen in de afgelopen 200 jaar. De atlas bevat de volgende hoofdstukken: Het prille begin van een nationale kartering (1798-1830) De kaart van het leger (1830-1864) Verdedigingswerken gedetailleerd in kaart gebracht (1864-1932) Luchtfoto wordt de basis (1932-1975) Een nieuw tijdperk breekt aan (1975-2015) Het kaarten tweeluik Inhoud informatieve gedeelte Het informatieve gedeelte bevat zo’n 50 bladzijden verdeeld in 5 hoofdstukken. De bladzijden zijn zeer fraai vormgegeven en ook de inhoud is voor een ieder die in cartografie en/of Nederlandse geschiedenis is geïnteresseerd leuk om te lezen. Kadaster en 12 Provincien De atlas is ontstaan uit een samenwerking tussen Kadaster en 12 Provincien. Het kadaster heeft de informatie aangeleverd die door ons bedrijf is omgezet in een fraai vormgeving. Dubbelatlas De laatste 60 pagina’s van het boek beslaan een tweeluik. Links ziet u de kaart anno 1930 en rechts de kaart anno nu. De schaal is 1:200.000. Geheel Nederland is op deze manier afgebeeld. Zo is het dus heel leuk (en soms ook beangstigend) om te zien hoe enorm Nederland de afgelopen 80 jaar veranderd is.

Namens alle medewerkers van GemeenteCollege wensen wij u fijne feestdagen en een leerzaam & gelukkig 2017!