Sterker in je schoenensterker in je schoenen

– regie over jouw unieke loopbaan –

­­­­Vanuit de visie “de ambtenaar inzetbaar, nu en in de toekomst” is vakkennis alleen niet voldoende om inzetbaar te blijven. In de huidige samenleving worden wisselende competenties gevraagd. GemeenteCollege denkt mee door medewerkers te begeleiden in hun loopbaan als ambtenaar zodat inzetbaarheid blijft, nu en straks!

Zelfsturend vermogen

GemeenteCollege gaat uit van het zelfsturend vermogen van ieder mens. Binnen functie of organisatie zijn omstandigheden van invloed op dit zelfsturend vermogen. Zo kan het tijdelijk verminderen door een organisatie- en/of cultuurverandering. Wij ondersteunen de medewerker door het coachen, stimuleren en reactiveren van het zelfsturend vermogen. De medewerker wordt (weer) regiehouder van de eigen loopbaan!

1. Waar ben je goed in?
2. Wat vind je belangrijk?
3. Wat doe je het liefst?

Sterker in je schoenen staan

Onze focus ligt op de bewustwording van de energie & drijfveren en kwaliteiten & talenten van de medewerker. We richten ons op 3 basisvragen op 3 niveaus van een ijsberg. Onder het wateroppervlak zoeken we naar het vuur: de energie en drijfveren van de medewerker. In het zichtbare topje van de ijsberg vinden we kwaliteiten en talenten. Middels bijvoorbeeld een test met enkele coachgesprekken krijgt de medewerker antwoord op de 3 vragen en hiermee een beeld van eigen IK in relatie tot werk, in de huidige en de gewenste situatie. De medewerker maakt een persoonlijk plan met concrete, te nemen stappen. Zo neemt de medewerker weer de regie in zijn loopbaan en komt hij sterker in zijn schoenen te staan.

Onze dienstverlening kan voor individuele medewerkers worden ingezet, maar ook voor grotere groepen bijvoorbeeld bij veranderingstrajecten binnen gemeenten. Graag vertellen we je meer over deze aanpak, onze ervaringen en de resultaten.

 


GemeenteCollege maakt gebruik van cookies, klik op OK om de website verder te bezoeken.